Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski, avertisment despre luptele din estul Ucrainei. ”Inamicul distruge sistematic tot”

Preşedintele Volodimir Zelenski a recunoscut luni seara că situaţia militarilor ucraineni în jurul oraşului Bahmut devine foarte dificilă. De asemenea, liderul de la Kiev le-a cerut din nou partenerilor occidentali sprijin pentru a apăra cerul Ucrainei.

"Situaţia devine din ce în ce mai complicată", a declarat Volodimir Zelenski, despre evoluția de pe frontul din estul Ucrainei.

”Inamicul distruge sistematic tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja poziţiile", a adăugat el, potrivit agențiilor AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Liderul de la Kiev a subliniat că solidații ucraineni implicați în această luptă sunt „adevărați eroi”. Totodată, Zelenski a menționat că Ucraina îşi poate apăra cerul numai dacă încetează un "tabu al aviaţiei".

"Piloţii noştri şi unităţile antiaeriene şi alţi experţi ai forţele noastre aeriene fac o treabă grozavă. Dar vom fi capabili să ne protejăm complet cerul atunci când acest tabu al aviaţiei va fi pe deplin ridicat în relaţiile cu partenerii noştri”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Trupele ruse au atacat 11 regiuni din Ucraina în cursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor administraţiilor militare regionale. Regiunea Kiev a fost ţinta unui atac masiv cu drone duminică seară, dar nu au fost raportate victime, răniţi sau distrugeri. Numărul de drone doborâte nu a fost încă stabilit cu exactitate, însă - potrivit Forţelor aeriene ucrainene - 11 din cele 14 drone kamikaze 'Shahed' lansate de forţele ruse ar putea să fi fost doborâte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE