Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crimeea nu va fi returnată Ucrainei. Reacția Rusiei după ce Joe Biden a vorbit despre recuperarea peninsulei

Kremlinul a anunțat luni că peninsula Crimeea este o „parte inalienabilă” a Rusiei, motiv pentru care returnarea acesteia către Ucraina este imposibilă. Afirmațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

"Este o parte inalienabilă a Federaţiei Ruse", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, potrivit agențiilor EFE şi RIA Novosti, citate de Agerpres.

Întrebat dacă Rusia ia în calcul circumstanțele ce ar putea duce la retrocedarea peninsulei, pe care a anexat-o în 2014, Peskov a răspuns un ”nu” categoric.

Purtătorul de cuvânt a reacționat după ce președintele american Joe Biden a afirmat că își poate imagina o situție de „tranziție” în care peninsula Crimeea ar putea fi retrocedată Ucrainei.

În acest context, liderul de la Casa Albă a subliniat că decizia privind recuperarea peninsulei va aparţine ucrainenilor. Sarcina aliaţilor este de a-i pune pe ucraineni într-o poziţie în care să poată face "progrese în această primăvară sau vară", a menționat preşedintele american, conform sursei citate.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat duminică că Peninsula "Crimeea este a Ucrainei", iar Washingtonul nu va recunoaşte ”niciodată” anexarea sa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE