Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski a declarat că nu este sigur dacă Vladimir Putin mai este sau nu în viață

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că nu este sigur dacă liderul de la Moscova mai este sau nu în viață. Declarația a fost făcută joi în cadrul unor dezbateri la Forumul Economic de la Davos.

Volodimir Zelenski sugerează că aparițiile TV ale lui Putin, din ultima perioadă, sunt montate.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Nu prea înțeleg cu cine să vorbesc din Rusia și despre ce. Nu-mi este clar dacă acel președinte al Rusiei, oamenii de televiziune mă vor înțelege, care apare în chroma key este el, Vladimir Putin. Nu înțeleg dacă este el, președintele Rusiei. Nu înțeleg pe deplin dacă el este în viață. Este el cel care ia deciziile sau altcineva, un anumit cerc de oameni. Nu am nicio informație. Nu prea înțeleg cum poți să le promiți un lucru liderilor europeni și a doua zi să începi o invazie la scară largă în altă țară. Nu prea înțeleg cu cine avem de-a face.”

Reacția Moscovei

La scurt timp, Moscova a reacționat la declarațiile lui Zelenski.

„Este clar că, din punct de vedere pur psihologic, domnul Zelenski ar prefera ca atât Rusia, cât și Putin să nu existe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Anterior, Moscova a respins în repetate rânduri solicitările Kievului privind o întâlnire între cei doi președinți.

În ultima perioadă, președintele rus, Vladimir Putin, a participat în format online la mai multe ședințe și evenimente. Kremlinul a argumentat acest lucru prin măsuri antiepidemice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE