Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Voi numărați morții, noi numărăm voturile". Răspunsul primit de Titi Aur din partea unui politician

Accidentele grave care au avut loc în ultimele zile pe străzile din România au ridicat din nou multe semne de întrebare. De mai mulți ani, România este fruntașă în Europa la numărul de accidente de circulație, mai ales accidente grave.

Multiplul campion național de raliuri, Titi Aur, încearcă de ceva timp să tragă semnale de alarmă asupra conducerii preventive și face apel la autorități să schimbe legislația și să înăsprească pedepsele pentru conducătorii auto. În acest sens, jurnalistul Euronews România, Cristian Popa, a dezvăluit o discuție avută cu Titi Aur. Fostul matre pilot a încercat să ajungă chiar la factorii de decizie politici, iar răspunsul primit este greu de imaginat.

"Voi numărați morții, noi numărăm voturile"

Cristi Popa, jurnalist Euronews România: "Vom face o campanie în curând și vorbeam cu Titi Aur, iar pe mine m-a îngrozit și o să păstrez ghilimelele de rigoare. Îmi spunea discuția pe care a avut-o cu un politician în momentul în care spunea că se moare pe străzile din România ca și cum suntem bombardați. Da, ca cifră, lucrurile sunt dramatice. În fiecare zi avem 70 de răniți ușor, 10 răniți grav și 5 morți. Acesta e bilanțul.

Iar în discuția disperată pe care Titi Aur a avut-o cu acel personaj politic și Titi Aur îi spunea că e nenorocire ce se întâmplă pe străzile din România și că trebuie luate măsuri, persoana respectivă îi răspunde: 'voi numărați morții, noi numărăm voturile'. Oare acest lucru nu se poate transpune în foarte multe direcții, nu numai pe străzi?"

Cel puțin trei accidente grave au avut loc în ultima săptămână. Unul a fost între stațiunile 2 Mai și Vama Veche, soldat cu doi morți, după ce un șofer drogat, de doar 19 ani, a secerat cu mașina cinci persoane, iar altul a avut loc în județul Alba. Acolo, un șofer tot de 19 ani a lovit un grup de șase tineri, dintre care trei au murit. Șoferul era sub influența alcoolului. Tot zilele trecute, în Brăila, o șoferiță drogată a ucis un copil de trei ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE