Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un șofer de 19 ani, aflat sub influența alcoolului, a lovit cu mașina un grup de şase persoane. Trei au decedat

Trei tineri au murit, iar alţi trei au fost răniţi, după ce au fost loviţi, duminică dimineaţă, pe DN1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, de un autoturism condus de un şofer de 19 ani, aflat sub influenţa alcoolului.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, duminică, în jurul orei 3,30, un tânăr de 19 ani, din Oiejdea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1, la ieşirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei staţii de alimentare cu carburant ar fi surprins şi accidentat un grup de şase persoane, care se deplasa pe marginea părţii carosabile.

În urma accidentului, trei tineri, în vârstă de 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat.

"În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv", se menţionează în comunicat.

Şoferul de 19 ani va fi reţinut pentru ucidere din culpă, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical şi asigurarea măsurilor PSI.

"La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, au fost găsite 6 persoane, 3 dintre acestea prezentând leziuni incompatibile cu viaţa", a precizat ISU Alba.

Un alt accident similar, care a fost foarte dezbătut în spațiul public, a avut loc sâmbăta trecută.

Un șofer drogat care a ucis atunci. Tânărul de 19 ani a fost depistat cu cel puțin trei tipuri de substanțe, printre care și cocaină. El a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, care se plimbau pe marginea drumului, la ieșire din stațiunea 2 Mai. Victimele sunt doi tineri, un băiat de 21 de ani și o fată în vârstă de 20 de ani. Alte trei persoane au fost rănite după impact.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE