Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin: „Operațiunile noastre ofensive din Donbas nu se opresc. Ele continuă”

Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a amenințat Ucraina cu bombardamente și mai distrugătoare, dacă armata ucraineană va executa lovituri pe teritoriul Rusiei. Declarația a fost făcută la conferința de presă de după summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai, ce s-a desfășurat în Uzbekistan.

În ultimele zile, armata ucraineană nu a reușit să înainteze pe frontul din sud, spre orașul Herson. Totuși, autoritățile pro-ruse din regiune vorbesc despre o intensificare a atacurilor asupra clădirilor administrative. Și pe frontul din est, în regiunea Luhansk, o explozie produsă într-o clădire administrativă l-a ucis pe procurorul general al autorităților separatiste. În urma exploziei a murit și adjunctul procurorului general. Moscova a calificat atacurile drept teroriste. Aceste lovituri îi fac pe unii să creadă că Moscova pierde inițiativa în războiul declanșat în Ucraina.

Rusia nu renunță la obiectivele sale în Donbas

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin transmite că totul este sub control și că Rusia nu renunță la obiectivele sale în Donbas.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: „Operațiunile noastre ofensive din Donbas nu se opresc. Ele continuă. Continuă într-un ritm lent, progresiv. Armata rusă ocupă noi și noi teritorii. Atrag atenția, nu luptăm cu întreaga armată, doar cu o anumită parte a armatei ruse, cea prin contract. Desigur, acest lucru este legat de anumiți parametri ai armatei noastre. De aceea, nu ne grăbim în acest sens.”

Pentru a confirma înaintarea armatei ruse, Ministerul Apărării de la Moscova publică cu regularitate imagini din timpul operațiunilor de luptă. Ultimele evoluții de pe front arată că Rusia câștigă teren în Luhansk, dar pierde în regiunea Donețk. Și autoritățile de la Kiev, la rândul lor, publică imagini de pe front și arată tehnica abandonată de ruși, pe măsură ce armata ucraineană înaintează în regiunea Harkov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE