Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin face „corecturi” la ordinul de mobilizare a ruşilor. Anumite categorii de persoane, amânate de la încorporare

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat miercuri că a semnat un decret prin care se fac „corecturi” la ordinul de mobilizare parţială din 21 septembrie, relatează Agerpres.

În cadrul unor comentarii făcute la o întâlnire cu profesorii, Putin a afirmat că noul decret amână încorporarea pentru mai multe categorii de studenţi, inclusiv cei de la universităţile private acreditate, precum şi pentru anumiţi absolvenţi înscrişi la studii post-universitare.

Mobilizare parțială în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit Agerpres.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru "operaţiunea militară specială" în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina, a anunţat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, avertizând că aceasta reprezintă doar o mică parte din numărul oamenilor care puteau fi mobilizaţi în ţară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE