Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vinicius Jr, în lacrimi după ce a fost întrebat dacă a fost victima rasismului: ”Vreau doar să joc fotbal”

Vinicius Junior, atacant al echipei naționale de fotbal a Braziliei, și-a stăpânit cu greu lacrimile, după ce a fost întrebat dacă a fost victima rasismului de când joacă la Real Madrid.

Fotbalistul brazilian de 23 de ani, care s-a transferat în Spania în 2018, a fost victima rasismului în repetate rânduri de când joacă pentru ”Los Blancos”.

”La fiecare meci sunt concentrat pe joc pentru a da tot ce am mai bun pentru echipa mea, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Trebuie să mă concentrez foarte mult. În fiecare zi.

Îmi pare rău. Vreau doar să joc fotbal. Vreau doar să joc. Vreau doar să fac tot ce pot pentru clubul meu și pentru familia mea”, a declarat Vinicius, într-o conferință de presă înaintea amicalului Spania - Brazilia, potrivit The Associated Press.

Vinicius Jr. a fost aplaudat de toți cei prezenți în sala de conferințe de presă în timp ce răspundea la întrebări.

El va juca în al doilea său meci amical internațional în tricoul echipei naționale a Brazilei care va întâlni selecționata Spaniei, marți seara, pe stadionul Santiago Bernabeu.

Potrivit Sport.ro, Vinicius Jr, atacantul echipei Real Madrid, a fost victima scandărilor rasiste, înaintea meciului Atletico Madrid și Internazionale Milano, din sferturile UEFA Champions League.

”Ole, ole, Vinicius, cimpanzeul”, au strigat fanii lui Atletico Madrid.

Din cauza insultelor, Vinicius Junior a cerut UERa să aplice sancțiuni.

”Champions League, UEFA, sper că v-ați gândit deja la pedeapsa lor. Este o realitate tristă că aceste lucruri se întâmplă chiar și la meciurile unde nu sunt prezent”, a scris Vinicius Jr pe rețelele sociale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE