Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viktor Orban susține că aderarea Ucrainei la NATO va duce la declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial. ”Occidentalii vor război”

Aderarea Ucrainei al NATO va avea drept consecință imediată declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial deoarece Alianța Nord-Atlantică este în conflict cu Rusia, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, la postul public de radio, relatează agenția MTI, citată de Agerpres.

”Dacă am face ceea ce cere preşedintele ucrainean, am fi în al Treilea Război Mondial", a afirmat premierul Viktor Orban într-un interviu cu Kossuth Radio.

Șeful Executivului de la Budapesta a acuzat Occidentul că vrea ca războiul din Ucraina să continue și nu a formulat nicio critică la adresa statului invadator, Rusia, notează agenția EFE.

"Occidentalii vor război. Există o majoritate zdrobitoare a celor care sprijină războiul", a declarat Viktor Orban în orașul Sopron, unde a avut loc o reuniune a Guvernului timp de trei zile.

De asemenea, premierul ungar a vorbit și despre summitul NATO de la Vilnius, unde liderii statelor membre au discutat și despre posibila aderare a Ucrainei la Alianță, demers respins pentru moment. Orban a sugerat că cerințele Kievului privind aderarea la NATO sunt ”de înțeles”, însă ” dacă le-am îndeplini, ne-am afla în cel de-Al Treilea Război Mondial”.

Considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, Viktor Orban a catogat modul de comunicare al liderilor ucraineni drept ”agresiv şi plin de pretenţii”.

De asemenea, șeful Executivului de la Budapesta consideră că prin livrarea de arme occidentale, Ucraina ”nu se apropie de pace”.

Orban este de părere că Ucraina ”şi-a pierdut suveranitatea”, deoarece nu are bani şi luptă cu arme occidentale.

Ungaria este una dintre cele două state membre NATO, care alături de Turcia, nu au ratificat încă aderarea Suediei la Alianța Nord-Atlantică. Premierul conservator ungar nu a anunțat când ar putea fi discutat subiectul în Parlamentul de la Budapesta.

Dmitri Medvedev acuză NATO că riscă declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial

Fostul premier rus Dmitri Medvedev a acuzat NATO c-ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial prin faptul ajutoarele militare acordate Ucrainei. Un apropiat al președintelui Vladimir Putin, Medvedev a precizat că noul pachet de sprijin acordat Ucrainei de Occident nu va descuraja Moscova din a-și îndeplini obiectivele invaziei.

"Occidentul complet nebun nu a putut veni cu altceva. De fapt, este o fundătură. Al Treilea Război Mondial se apropie", a scris Medvedev, pe rețeaua Telegram, în prima zi a summitului NATO de la Vilnius.

Angajamentul Occidentului de a sprijini Kievul implică furnizarea unor cantități mari de arme și muniții avansate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE