Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump: Livrarea de muniţii cu dispersie Ucrainei este calea către un al treilea Război Mondial

Donald Trump a comentat dur decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei muniţii cu dispersie, măsură care, a spus el, duce către cel de-al treilea Război Mondial, transmite marţi EFE.

Actualul lider american Joe Biden "nu ar trebui să ne târască spre un al treilea Război Mondial", prin livrarea controversatelor muniţii cu dispersie; în schimb, Biden "ar trebui să încerce să pună capăt războiului (în Ucraina) şi să oprească moartea şi distrugerea oribile pe care o administraţie incompetentă le provoacă", a transmis Trump într-un comunicat.

Biden a aprobat săptămâna trecută furnizarea către Ucraina de muniţii cu dispersie existente în arsenalele Pentagonului, o decizie care eludează interdicţia legală existentă pentru producerea, utilizarea şi furnizarea acestui tip de arme şi se produce după ce organizaţii precum Human Rights Watch (HRW) au cerut SUA să nu le furnizeze.

Preşedintele Biden a declarat că decizia a fost "dificilă", dar necesară, deoarece "ucrainenii rămân fără muniţie".

Medvedev a acuzat NATO că ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial

Dmitri Medvedev a acuzat NATO că ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial prin faptul ajutoarele militare acordate Ucrainei.

Un apropiat al președintelui Vladimir Putin, Medvedev a precizat că noul pachet de sprijin acordat Ucrainei de Occident nu va descuraja Moscova din a-și îndeplini obiectivele invaziei.

"Occidentul complet nebun nu a putut veni cu altceva. De fapt, este o fundătură. Al Treilea Război Mondial se apropie", a scris Medvedev, pe rețeaua Telegram, în prima zi a summitului NATO de la Vilnius.

Angajamentul Occidentului de a sprijini Kievul implică furnizarea unor cantități mari de arme și muniții avansate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE