Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cauza morții Lisei Marie Presley: o obstrucție după intervenția chirurgicală menită s-o ajute în lupta cu kilogramele

Lisa Marie Presley a murit din cauza unei obstrucții a intestinului subțire provocate de intervenție chirurgicală bariatrică, operația de micșorare de stomac la care au ajuns să recurgă un număr tot mai mare de oameni supraponderali pentru a slăbi semnificativ. Informația a fost dezvăluită de medicii legiști, la peste șase luni de la moartea fiicei legendarului artist Elvis Presley.

Lisa Marie Presley s-a stins ca urmare a complicațiilor apărute în urma intervenției chirurgicale bariatrice pe care o suferise în urmă cu mai mulți ani, au precizat joi autoritățile americane, citate de The Associated Press.

Artista, care era singurul copil al lui Elvis Presley, s-a stins din viață, pe 12 ianuarie, la vârsta de 54 de ani, din cauze naturale, ca urmare a efectelor unei obstrucții a intestinului subțire.

Informații despre cauza morții lui Lisa Marie Presley au fost incluse în raportul medico-legal care a fost făcut public joi de medicii legiști din Los Angeles.

Potrivit raportului, complicația suferită de Lisa Marie Presley este frecvent întâlnită în cazul chirurgiei bariatrice, o operație la care apelează persoanele ce vor să scape de kilogramele în plus. Reprezentanții clinicii Mayo susțin că oamenii apelează la această procedură atunci când celelalte metode de slăbit nu au funcționat sau dacă au probleme medicale grave.

Lisa Marie Presley a murit la spitalul din Los Angeles, unde a fost transportată de urgență de către paramedici. Salvatorii au intervenit în urma unui apel la numărul de urgență în cazul unei femei ce intrase în stop cardio-respirator. Raportul legiștilor mai indică faptul că fiica lui Elvis Presley acuzase dureri de stomac în acea zi.

Ea a fost înmormântată la data de 22 ianuarie în Graceland, orașul în care a trăit în copilărie alături de tatăl ei. Locuința legendarului Elvis Presley a fost transformată într-un muzeu, devenind o atracție turistică și un sanctuar pentru fanii artistului considerat ”regele Rock-and-Roll-ului”. 

Lisa Marie Presley a lăsat în urmă trei fiice - actrița Riley Keough (34 ani), celebră din serialul ”Daisy Jones & the Six” și gemenele Harper și Finley Lockwood (15 ani). Ea a mai avut și un fiu, Benjamin Keough, care a murit în anul 2020.

Ce este chirurgia bariatrică, procedura care a recurs Lisa Marie Presley

Chirurgia bariatrică implică procedurile chirurgicale prin intermediul cărora se poate pierde în greutate sau procedura de by-pass la nivelul stomacului sau a intestinului subțire. Cu ajutorul acesteia oamenii care sunt supraponderali pot sa slăbească semnificativ, potrivit Sfatulmedicului.

Prin by-passul gastric și a altor intervenții chirurgicale, se vor face modificări la nivelul sistemului digestiv. Intervenția chirurgicală are ca scop scăderea numărului de kilograme, prin limitarea cantității de mâncare consumate sau prin reducerea absorbției de substanțe nutritive.

Cele mai întâlnite proceduri bariatrice sunt bypass-ul gastric, gastrectomia sleeve, montarea de benzi gastrice ce pot fi ajustate li diversiunea biliopancreatică cu interpozitie de duoden.

Potrivit medicilor, posibilitatea de a dezvolta complicații ăn timpul operatiei de by-pass gastric poate creste odată cu înaintarea în vârstă, atât la femei, cât și la bărbati, dar și în funcție de greutate.

Riscurile asociate operației de micșorare de stomac includ: sângerări în cantitate crescută, infecție, reacții adverse la anestezice, formarea de cheaguri de sânge, probleme respiratorii, scurgeri la nivelul tubului digestiv sau, în cazuri rare, decesul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE