Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viktor Orban, în SUA: „Fără discuții americano-ruse nu va exista niciodată pace în Ucraina”

Aflat în vizită în Statele Unite, premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut apel la consolidarea instituțiilor europene și americane, în scopul protejării civilizației occidentale. El a spus că Ungaria este luată cu asalt de refugiații ucraineni și a cerut negocieri între Statele Unite și Rusia, pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Orban și-a ținut discursul în cadrul Conferinței Conservatoare pentru Acțiune Politică, eveniment la care au participat și fostul președinte Donald Trump și alți lideri ai Partidului Republican.

„Atacul, atacul Rusiei împotriva Ucrainei a trimis până acum aproape 1 milion de refugiați în Ungaria. În prezent, peste 10.000 de refugiați (n. r. vin) în fiecare zi. Majoritatea acestor refugiați se aventurează mai departe în Europa. Dar un milion de oameni intră într-o țară de 10 milioane. Este mult. Din punctul meu de vedere, strategia liderilor globaliști amplifică și prelungește războiul și scade șansa de pace. Fără discuții americano-ruse nu va exista niciodată pace în Ucraina. Tot mai mulți oameni vor muri și vor suferi, iar economiile noastre vor ajunge în pragul colapsului”, a spus premierul ungar.

„Nu vă pot spune eu ce să faceți. Este decizia suverană a domniilor voastre. Pot, totuși, să vă spun un lucru. Numai liderii puternici sunt capabili să facă pace. Noi, în vecinătatea Ucrainei, avem nevoie disperată de lideri puternici care sunt capabili să negocieze un acord de pace. Ajutor! Ajutor! Vă rugăm să ne ajutați! Avem nevoie de o Americă puternică, cu un lider puternic”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE