Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Ungariei recidivează cu declarațiile controversate: „Pur și simplu, civilizația noastră ar trebui păstrată așa cum este acum”

Premierul Ungariei recidivează cu declarațiile controversate. Aflat într-o vizită la Viena, Viktor Orban a subliniat că s-a definit întotdeauna ca un politician anti-imigrație și că va continua pe această linie.

„Pur și simplu, civilizația noastră ar trebui păstrată așa cum este acum”, a spus oficialul ungar.

După cum era de așteptat, vizita controversată a premierului ungar Viktor Orban la Viena s-a și încheiat într-un mod controversat. În lumina declarațiilor recente rasiste și anti-Bruxelles ale lui Orban, cancelarul austriac, Karl Nehammer, a declarat că acestea nu au fost bine primite în Austria.

Totuși, Nehammer s-a decis să se alăture oaspetelui lui în a critica UE. În mod special, liderul austriac s-a plâns de lentoarea Comisiei Europene când vine vorba despre achizițiile comune de gaze. Nehammer spune că s-au făcut multe anunțuri, dar s-au întreprins doar câteva acțiuni.

Orban a criticat strategia UE de sancționare a Rusiei

La rândul său, Orban a criticat strategia UE de sancționare a Rusiei și a avertizat că aceasta va duce la șomaj masiv. Și Nehammer a avertizat că ne vom confrunta cu un șomaj galopant, deși el consideră că sancțiunile la adresa Rusiei își vor produce efectele mai devreme sau mai târziu. Dar embargoul asupra gazelor nu va fi posibil, din cauza dependenței pe care o au economiile Austriei și Germaniei de gazul rusesc, a spus cancelarul.

Potrivit lui Orban, în cadrul reuniunii bilaterale a fost timp să fie atinse și ceea ce el a numit „teme intelectuale”, precum rasismul.

În Austria nu toată lumea a fost mulțumită de vizita oaspetelui ungar. În timpul ceremoniilor de primire, mai mulți protestatari au fluierat și au huiduit. Și opoziția austriacă a fost profund nemulțumită primirea oficială pregătită pentru prim-ministrul ungar, care este izolat în Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE