Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Ciucă, prima reacţie după declaraţiile lui Viktor Orban: „Nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări trăiesc în pace”

Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, prima reacţie după declaraţiile premierului Ungariei, Viktor Orban, în România. 

Prim-ministrul a spus că astfel de „declaraţii nedorite nu îşi au locul într-o Europă unde 27 de ţări trăiesc în pace şi prosperitate şi a precizat că doreşte să întărească mesajul său pentru toleranţă, pentru înţelepciune, pentru solidaritate, pentru respectarea valorilor europene”.

”Astfel de declarații nedorite nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări trăiesc în pace. De aici, din inima Ardealului, doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranță, înțelepciune, solidaritate, respectarea valorilor europene și am convingerea că noi toți, uitându-ne în istorie, putem să înțelegem că ceea ce ne unește e mult mai important și mai puternic decât ceea ce ne dezbină”, a mai spus premierul.

Viktor Orban stârnește indignare în România, atacând „amestecul de rase” din Europa

Indignare pe scena politică românească, după o declarație făcută la Băile Tușnad de premierul maghiar Viktor Orban. Oficialul de la Budapesta a făcut o pledoarie împotriva migrației, pe care o numește „amestec de rase”.

Viktor Orban crede că fenomenul migraţionist a împărțit Europa în două. Afirmațiile sale făcute în discursul susținut în Secuime au fost preluate de presa internațională.

„Noi (ungurii – n.red.) nu suntem o rasă mixtă... și nu vrem să devenim o rasă mixtă. (…) Țările în care europenii și non-europenii se amestecă „nu mai sunt națiuni”, ar fi spus Viktor Orban, citat de cotidianul britanic The Guardian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE