Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO | Zbor cu parapanta, în Parcul Național Retezat

Imagini spectaculoase de la campionatul național al României și cel al Republicii Moldova la parapantă. Cele două competiții au fost comasate.

Clopotiva face parte din Parcul Național Retezat și este o zonă dedicată zborurilor cu parapanta.

La campionatele naționale ale României și Republicii Moldova au venit concurenți și din Australia, Noua Zeelandă sau India pentru a se antrena în aceeași zonă în care va avea loc și una dintre etapele Cupei Mondiale la zbor cu parapanta.

Concurenți din 30 de țări

Timp de șase zile, 100 de concurenți din 30 de țări vor zbura până la 3000 de metri altitudine.

A fost o zi grea. A fost frustrant ! Am zburat frumos, puțin cam încet față de cât mi-aș fi dorit. Dar sunt foarte fericit,” sunt impresiile lui Tim, un participant din Australia la competiția de la Clopotiva, Retezat

Sunt foarte fericit să mă aflu aici, în acest loc uimitor, alături de atâția piloți valoroși. Sper ca vremea să fie frumoasă în această săptămână și sunt pregătit de competiție”, a spusTudor Dorobanțu, participant la competiția de la Clopotiva, Retezat.

Proba de viteză, care poate avea și 100 de kilometri lungime, este susținută în funcție de prognoza meteo a zilei respective.

Zborul cu parapanta este un sport care a luat naștere în anii 80, când alpiniștii care urcau vârfurile din Munții Alpi au început să folosească parașute pentru a plana înapoi în văile de unde și-au pornit ascensiunea. cel puțin doi ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE