Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Bătaie la meciul dintre Argentina și Brazilia. Echipa lui Messi a revenit de la vestiare, după 27 de minute, și a câștigat meciul

Lionel Messi a condus echipa Argentinei în afara terenului, din cauza unei încăierări între suporterii argentinieni și cei brazilieni. Meciul de calificare la Cupa Mondială din America de Sud, care a avut loc pe stadionul Maracana a fost amânat, din acest motiv, cu 27 de minute, transmite AP.

Jucătorii ambelor echipe le-au cerut fanilor să se liniștească.

Poliția a folosit bastoane pentru a întrerupe bătăile din mulțime, care au început la câteva minute după intonarea imnurilor naționale.

Bucăți rupte din scaune și alte obiecte au fost aruncate din ambele părți, iar cel puțin un fan a părăsit stadionul cu răni la nivelul capului și sângerând.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional

Colonelul Vagner Ferreira, un ofițer de poliție prezent pe stadion, a dat vina pe organizatori pentru lipsa existenței unei bariere de protecție între fanii echipelor. El a apărat acțiunile poliției.

”Fiecare acțiune necesită o reacție. Există o istorie de confruntări aici. La început am vorbit cu ei. Apoi, a trebuit să ne folosim bastoanele. Nu a fost implicată nicio forță letală, nici gloanțe de cauciuc, nici gaz lacrimogen. Aceasta a fost o abordare foarte tehnică”, a declarat Ferreira la postul TV SportTV, potrivit AP.

VEZI GALERIA
3 imagini

Echipa lui Messi a revenit de la vestiare, după ce fanii celor două echipe s-au calmat, și a câștigat un meci tensionat cu 1-0.

Argentinienii au rămas pe teren pentru a sărbători alături de fani, mult timp după fluierul final.

Toate cele 69.000 de bilete pentru meciul de pe Maracana, Rio de Janeiro au fost vândute. Fanii Braziliei, care l-au aplaudat pe Messi, înainte de a începe încăierarea, au scandat împotriva lui, când acesta s-a întors pe teren.

Rivalitatea dintre naționalele de fotbal ale Braziliei și Argentinei a început la nivel de cluburi și a crescut după ce argentinienii au câștigat primul lor titlu de Cupă Mondială în 1978. Brazilienii au învins Argentina cu 3-1 în faza a doua a Cupei Mondiale din 1982, iar argentinienii au răspuns cu 1- 0 victorie, opt ani mai târziu în optimile de finală.

De atunci, rivalii regionali au jucat meciuri aprige în calificările la Cupa Mondială și în Copa America.

Dezbaterea aprinsă în legături cu cine este cel mai bun fotbalist din istorie, cei mai mulți brazilieni spunând că e Pelé, iar argentinienii fiind împărțiți între Messi și Diego Maradona, a intensificat și mai mult rivalitatea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE