Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ponta: „România a avut doi premieri foarte buni: domnul Năstase și eu”. Ce spune despre o posibilă candidatură la prezidențiale

Victor Ponta, fost premier al României, a vorbit la Euronews România despre o eventuală candidatură a sa la prezidențiale în 2024, dar și despre alți candidați pe care i-ar putea avea partidele mari.

Victor Ponta: „Nu sunt candidat de profesie” 

Victor Ponda: „Partidul pe care îl conduc, Pro România, cu siguranță va avea candidați la toate alegerile. Eu nu candidez la prezidențiale că nu sunt candidat de profesie. Nu vreau să-mi fac reclame. Candidații la prezidențiale, cu șanse, întotdeauna vin de la cele două-trei partide mari. Anul viitor poate fi candidatul de la PSD, PNL sau AUR. Nici măcar de la USR, nu cred că are puterea să câștige o cursă prezidențială”.

Victor Ponta: „AUR are pentru că, în acest moment, pe toate sondajele reale, este al doilea partid din România. Nu-mi place chestia asta. Bănuiesc că domnul Simion va candida, habar n-am”.

„Probabil că vom susține pe cineva, mie nu-mi este indiferent. Sper ca, în 2024, să fie un candidat de stânga pe care să putem să-l susținem. Poate avem un candidat bun de stânga și nu mai pățim ce am pățit, în care: Domnule, salvați țara de ciuma roșie și după aceea venea iarăși PSD. Voi susține din suflet pe cineva care merită să fie președinte”.

Victor Ponta: „Sunt două cazuri de premieri foarte buni pe care i-a avut România, domnul Adrian Năstase și eu

Victor Ponta: „Domnul Ciolacu, în primul rând, trebuie să aibă succes ca premier. Că dacă nu merge bine mandatul de premier, nu cred că se duce să candideze la prezidențiale”.

„În al doilea rând, chiar dacă are succes ca premier - dați-mi voie să fiu subiectiv - sunt două cazuri de premieri foarte buni pe care i-a avut România, domnul Adrian Năstase și, cu voia dvs, și eu, despre care, la alegerile prezidențiale, lumea a spus: Da, domnule, e bun de președinte, dar nu vreau să-l votăm, îl vrem pe Băsescu sau pe Iohannis”.

„Sper ca domnul Ciolacu să rupă cumva blestemul. Și dacă este un bun premier, să fie și votat. Nu știu dacă va candida. Dar dacă va candida, îl voi susține”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE