Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ponta vrea să apeleze la instanță pentru a recupera titlul de doctor retras pentru plagiat. ”E dreptul meu legal”

Fostul premier Victor Ponta a anunțat, la Euronews România, că se va adresa instanței pentru a-și recupera titlul de doctor care i-a fost retras pentru plagiat. Liderul Pro România nu a ezitat să-l atace pe Mircea Dumitru, ministrul Educației care a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor”, despre care a spus că a fost ”colaborator al Securității” comuniste.

Victor Ponta a declarat în emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România” că vrea să apeleze la instanță pentru a-și recupera titlul de doctor, folosindu-se de o hotărâre a Curții Constituționale.

”Așa a spus Curtea Constituțională. Dacă credeți că fac ceva rău aplicând o decizie a Curții Constituționale, mă retrag în glorie”, a afirmat fostul premier.

În legătură cu scandalul retragerii titlului său de doctor, Ponta a susținut că Mircea Dumitru, rectorul Universității, ”a avut o sarcină politică să se lupte” cu el.

"De atunci, rectorul Universității, Mircea Dumitru, care între timp s-a văzut că era colaborator al Securității, a avut o sarcină politică să se lupte cu mine. Asta e toată povestea.

E dreptul meu legal (n.r.: de a cere în instanță recuperarea titlului de doctor) și pentru că acea teză mi-am scris-o.

Pe atunci am zis ok, dacă asta e politica voastră, nu țin. Dar faptul că România, în 2014 și 2015, a avut cele mai bune rezultate economice și atacurile împotriva mea au fost pe rahaturi, pe lucruri de doi bani, arată de fapt nivelul nostru politic”, a declarat Victor Ponta, la Euronews România.

Cum a rămas Victor Ponta fără titlul de doctor

În iulie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea prin care fostul premier Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Instanţa supremă a respins recursul lui Victor Ponta şi a menţinut o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din februarie 2017, instanţa care a confirmat atunci retragerea titlului de doctor.

De altfel, la data de 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta.

Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat.

Victor Ponta a deschis atunci două procese în instanţă, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului Educaţiei, însă acţiunile sale au fost respinse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE