Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viceprimarul Capitalei anunţă startul bugetării participative pentru liceeni. Finanțare de 150.000 de lei de la PMB

Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a anunţat că încep înscrierile la bugetarea participativă.

Astfel, echipe alcătuite din câte şapte elevi şi un cadru didactic coordonator se pot înscrie, începând de vineri, 24 martie până pe 28 aprilie, în cursa pentru finanţarea de 150.000 de lei, pusă la dispoziţie de PMB.

Ce teme trebuie să aibă proiectele

Echipele vor depune un videoclip de prezentare şi un proiect care să cuprindă cel puţin două dintre următoarele teme:

– protecţia mediului şi ecologizare;

– revoluţii ştiinţifice;

– orientare şi tehnici de supravieţuire;

– educaţie antreprenorială şi financiară;

– dezvoltare cultural-artistică, multimedia şi IT;

– universul animalelor;

– sport şi stil de viaţă sănătos.

”Echipele care au avut cele mai bune 36 de idei de proiecte vor pleca în excursia de formare ce va avea loc pe litoralul Mării Negre.

Vor învăța despre ce trebuie să facă pentru a avea un proiect eligibil, care poate fi implementat, vor deprinde abilități de project management, educație financiară și leadership. Pentru a-și demonstra abilitățile de implementare și cunoștințele generale, vor concura într-o competiție de tip quizz- JOIN THE GAME.

În funcție de punctajul cumulat de pe toată durata proiectului, primele 7 proiecte clasate în ordine descrescătoare, vor avea ocazia de a fi votate de cetățenii din București. Proiectul care a adunat cele mai multe voturi va fi susținut cu produsele și serviciile necesare în cuantum de 150.000 lei.

Prin intermediul acestui program, elevii vor fi încurajați să participe activ în procesul decizional și să ia parte în mod activ la propria dezvoltare.”, e anunțul făcut de Horia Tomescu, pe pagina personală de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE