Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elevi lăsați fără tichete educaționale. Peste 15.000 de copii ai căror părinți nu au venituri nu au primit cei 500 de lei

Peste 15.000 de elevi ai căror părinți au declarat că nu au venituri nu au primit nici după șase luni tichetele educaționale de 500 de lei, care trebuiau primite la începutul anului școlar 2022-2023, potrivit Edupedu.

La solicitările făcute de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, inspectoratelor școlare trebuie să transmită documentele de eligibilitate, mai spune sursa citată.

Proiectul finanțat din fonduri europene are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor pentru procesul de învățare pentru copiii născuți în familii dezavantajate.

Astfel, nu mai puțin de 15.313 de elevii care ar fi trebuit să intre în posesia celor 500 de lei nu au obținut banii nici până acum.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene solicită pentru cei cu venitul 0 următoarele documente: cererea depusă la începutul anului școlar de către părinte/reprezentantul legal la unitatea școlară și adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022 din care să reiasă venitul 0.

”Vă rugăm să ne acordați sprijinul în vederea clarificării situației celor 15.313 preșcolari și elevi aflați în lista finală (7 octombrie 2022) pentru care lipsește informația venit mediu/membru al familiei, solicitând inspectoratelor școlare județene transmiterea documentelor de eligibilitate pentru aceștia (cererea depusă la începutul anului școlar de către părinte/reprezentantul legal la unitatea școlară și adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022 din care să reiasă venitul 0)”, precizează Ministerul investițiilor și Proiectelor Europene.

Actele care trebuie depuse pentru a primi tichetele educaționale

-Cererea pentru acordarea subvențiilor

-Adeverința cu salariul net pe luna iulie 2022, pentru părinte/tutore care este angajat -original sau copie

-Adeverința ajutor social, de la primărie, pentru părinte/tutore care are ajutor social -original sau copie

-Decizie indemnizație creștere copil și cupoane de indemnizație pentru părinte/tutore care primește indemnizație – copie

-Decizie pensionare și cupoane pensie, pentru părinte/tutore pensionar – copie

-Decizie șomaj și cupoane șomaj, pentru părinte/tutore șomer- copie

-Pensie alimentară – copie extras cont bancar

-Alte documente din care să reiasă venitul net”, scrie pe modelul de cerere că trebuie atașate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE