Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Via Transilvanica poate fi parcurs și online. Două treimi din traseu, disponibile pe Google Street View

Mare parte din Via Transilvanica, traseul de drumeție de peste 1.400 km între Putna și Drobeta-Turnu Severin, este disponibil acum, în imagini panoramice Street View, pe Google Maps.

Mai exact, aproape 900 de km ai drumului, pot fi explorați digital de orice persoană interesată, cu o conexiune la internet.

Traseul, lansat oficial în octombrie anul trecut, trece prin aproximativ 400 de localități din țară și poate fi străbutat la pas, cu bicicleta ori călare.

Traseul, disponibil în Google Street View

Traseul lung de 1.400 de km pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie pe malul Dunării, la Drobeta Turnu Severin. Două treimi din acesta sunt fotografiate și accesibile acum în Google Street View, la capătul unui proces care a durat aproximativ patru săptămâni.

Pentru preluarea imaginilor panoramice de pe Via Transilvanica a fost utilizat un triciclu dedicat unor astfel de proiecte, echipat cu o instalație pe care se montează camera panoramică.

”Se vede pe hartă, unde nu e continuă linia, a trebuit să mă opresc, să împing triciclul și să merg mai departe, fără să uit să pornesc camera de înregistrare. Merge și cu manetă de accelerare, poți și pedala, după o secundă intră motorul, se poate regla nivelul de putere în cinci trepte.”, Gyula Balint.

Via Transilvanica este proiectul Asociației Tășuleasa Social și reprezintă un traseu de mare distanță, un concept cunoscut și întâlnit în întreaga lume, fie că e vorba de drumuri de pelerinaj sau trasee naturale.

Inițiat în 2018, proiectul își propune să pună în valoare bogățiile cultural-istorice și naturale ale României. Creat cu ajutorul a peste zece mii de voluntari, traseul a fost lansat în octombrie anul trecut și a atras drumeți din diverse colțuri ale lumii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE