Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Versiunea rusească a McDonald’s se extinde internațional. Prima franciză, în Belarus

Reţeaua de restaurante McDonald's din Rusia care s-a redeschis sub un alt brand, „Vkusno I Tochka”, („Gustos şi asta e”), a devenit internaţională. Prima franciză noului brand va fi deschisă în Belarus, potrivit Euronews.

„Intrăm pe o nouă piață. Acum Vkusno I Tochka va funcționa nu numai în Rusia, ci și în Belarus. Acesta este doar începutul”, a spus Alexander Govor, proprietarul lanțului de fast-food. 

Vkusno I Tochka a preluat McDonald's din Rusia, după ce gigantul american de fast-food s-a retras ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Încă de la deschidere, cele 800 de restaurante rusești au fost afectate de probleme legate de aprovizionare, lipsind din meniuri cartofii prăjiți și Coca-Cola.

Compania a declarat că „finalizează” un acord de franciză cu un lanț de restaurante fast-food din Belarus deținut de KSB Victory.  Mai mult, planifică să deschidă 25 de magazine în șase orașe din Belarus, vecinul și principalul aliat al Rusiei în regiune, care operează în prezent sub marca McDonald's, potrivit TASS. 

Magazinele vor începe să lucreze sub noul brand la câteva săptămâni după ce toate procedurile legale vor fi încheiate. Noua schimbare va aduce un plus de peste 2.000 de locuri de muncă. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE