Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Vecini cu războiul”, o campanie a stațiilor afiliate Euronews

Publicat de: Euronews

La aproape un an de zile de când Rusia a invadat Ucraina, Euronews România se alătură demersului jurnalistic la care participă Euronews World și celelalte stații afiliate – Euronews Albania, Euronews Bulgaria, Euronews Serbia și Euronews Georgia. “Vecini cu războiul” este numele campaniei care reunește producții originale pe tema conflictului ce a afectat întreaga Europă.

Stațiile Euronews din Europa, unde lucrează peste 400 de jurnaliști, dedică spații importante subiectului războiului. Echipele din Tirana, Belgrad, București, Sofia și Tbilisi au pregătit programe de știri speciale, în cadrul a cinci productii distincte de televiziune. Fiecare abordează o perspectivă diferită asupra modului în care conflictul din Ucraina a influențat viața oamenilor de acolo, dar și mersul întregii lumi.

Temele urmărite de jurnaliștii din cele cinci țări au în prim-plan agresiunea Rusiei asupra Ucrainei și modul în care Europa s-a schimbat în ultimul an.

Cum a afectat războiul din Ucraina granițele României, un reportaj Euronews România

Jurnaliștii Euronews Albania au realizat un reportaj amplu despre impactul economic al războiului asupra cetățenilor. Euronews România a documentat, vreme de câteva săptămâni, modul în care războiul a afectat granițele țării și va vorbi despre soarta refugiaților. Un material despre impactul războiului din Ucraina asupra politicii și vieții parlamentare din Bulgaria a fost produs de stația Euronews de la Sofia, în timp ce Euronews Georgia a pus accent pe creșterea prețului imobiliarelor pe fondul conflictului din Ucraina. Jurnalistii Euronews de la Belgrad au vorbit despre efectele embargoului asupra Rusiei și oprirea importului de gaze din Rusia.

“Războiul de lângă noi a schimbat viețile tuturor. Încă de la început, românii au dat dovadă de un altruism și o empatie care au făcut întreaga lume să vorbească despre țara noastră. Euronews a arătat, în tot acest an, fețele războiului, iar acum vedem ce efect a avut asupra țării noastre și a Europei. România a creat un hub umanitar, a devenit refugiu și loc de întâlnire pentru familii despărțite”, spune Andra Diaconescu, redactor șef Euronews România.

Toate cele 5 producții vor fi difuzate de Euronews România în fiecare zi, începând cu 30 ianuarie și până la data de 03 februarie. Vor avea premiera în Jurnalul orei 18.00 și vor fi reluate în jurnalele de știri de dimineață, dar și pe parcursul întregii zile. De asemenea, pe site-ul www.euronews.ro va exista o secțiune specială.

Campania se va încheia vineri, la ora 22.00, cu o ediție specială ”All Views”, produsă de Euronews România. Telespectatorii vor afla, direct de la jurnaliștii care au realizat reportajele, mărturii din spatele camerelor de filmat și din timpul zecilor de ore de documentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE