Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bloc de locuințe lovit de o rachetă în Harkov. Cel puțin un om a murit, iar alți trei au fost răniți

O rachetă lansată de armata rusă a lovit un bloc de locuințe din orașul Harkov, al doilea cel mai mare din Ucraina. Un om a murit, iar alți trei au fost răniți, potrivit datelor preliminare ale salvatorilor.

Etajele superioare ale clădirii au fost puternic avariate, iar mai multe apartamente au fost cuprinse de flăcări.

Igor Terehov, primarul orașului Harkov: „A lovit o rachetă S-300. Este zona centrală a orașului Harkov. Sunt complet distruse două etaje, iar altul este într-o stare inacceptabilă pentru locuit. Am fost nevoiți să oprim livrările de energie electrică, încălzire, apă și gaze naturale.”

Orașul Harkov, situat în apropiere de granița cu Rusia, este supus bombardamentelor chiar din primele zile ale războiului. Potrivit autorităților locale, peste 150 de mii de oameni și-au pierdut locuințele. În total, au fost avariate 4.500 de blocuri de locuințe, dintre care 500 nu vor putea fi reconstruite. Nu este pentru prima dată când armata rusă bombardează clădiri rezidențiale.

Pe 14 ianuarie, o rachetă a lovit un bloc de locuințe din orașul Dnipro. Cel puțin 45 de oameni au murit, iar 19 au fost declarați dispăruți. Numărul răniților se ridică la 79 de persoane. Moscova a recunoscut atacurile cu rachete, dar respinge vehement bombardamentele asupra obiectivelor civile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE