Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamente în Herson: Ucrainenii susțin că rușii au distrus un spital, o școală și mai multe clădiri rezidențiale

Trei oameni au murit în urma bombardamentelor asupra orașului Herson. Ucrainenii susțin că rușii au distrus un spital, o școală și mai multe clădiri rezidențiale.

Moscova a acuzat Kievul că a bombardat un pod aflat în reparații din regiunea Zaporojie

Pe de altă parte, Moscova a acuzat Kievul că a bombardat un pod aflat în reparații din regiunea Zaporojie.

Armata rusă a lansat duminică șapte atacuri asupra orașului Herson. Două asistente medicale au fost rănite după ce spitalul în care lucrau a fost lovit de rachete. Au fost avariate și autobuzele cu care sunt evacuați civili din oraș. Hersonul a fost supus unui atac și cu o zi înainte, când un om a fost rănit și mai multe case au fost avariate.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Armata rusă a bombardat cu atrocitate Hersonul. Au fost avariate clădiri rezidențiale, diverse clădiri sociale și stații de transport. Au fost bombardate inclusiv un spital, un oficiu poștal și o stație de autobuz. Două femei, asistente medicale, au fost rănite în urma bombardării spitalului. Potrivit rapoarte de care dispunem, șase oameni au fost răniți și trei au murit.”

Ministerul rus al Apărării a revendicat atacul din Herson

Ministerul rus al Apărării a revendicat atacul din Herson, însă rușii susțin că au distrus un depozit de muniții și sisteme radar de fabricație americană, nu și clădiri civile.

În această săptămână, la Kiev se va desfășura summitul UE – Ucraina. Liderii europeni vor discuta despre sprijinul financiar și militar pentru rezistența ucraineană împotriva agresiunii ruse. Ucraina beneficiază de sprijinul necondiționat al Uniunii Europene, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE