Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Valea Morții, cel mai fierbinte loc din America de Nord. Temperaturile ar putea să depășească 54 de grade Celsius

În California, mulți oameni sunt cu ochii pe Valea Morții în zilele care vor urma. Se anunță un weekend arzător din cauza căldurilor extreme pe care le preconizează meteorologii, cu temperaturi record.

În Parcul Național Valea Morții din Statele Unite temperaturile ar putea să depășească 54 de grade Celsius. Semnele de pe traseele de drumeții recomandă vizitatorilor să nu se aventureze în călătorie după ora 10:00 dimineața, deși temperaturile pe timp de noapte vor fi de peste 32 de grade Celsius.

Alessia Dempster, turistă scoțiană: "Este foarte cald. Adică, mai ales când adie briza, te gândești că poate asta ți-ar oferi o ușoară răcoare. Dar, într-adevăr se simte ca un uscător de aer care ți se întoarce în față."

Cel mai fierbinte loc din America de Nord

Peste un milion de oameni vizitează anual parcul deșertic care se află la granița dintre California și Nevada, la vest de Las Vegas. Cu o suprafață de aproape 14.000 de kilometri pătrați, este cel mai mare parc național și cel mai fierbinte loc din America de Nord. Aici temperaturile extreme sunt semnalate prin mesaje de avertizare pe toate traseele, iar autoritățile oferă informații despre drumeții.

Nichole Andler, angajat Parcul Național Valea Morții: "Ceea ce ar trebui să faci este să cauți un loc cu umbră cât mai repede, mai ales dacă te simți încă în putere, dar stresat. Fii conștient de tine și, de asemenea, urmărește restul oamenilor din grupul tău. Dacă cineva începe să aibă amețeli, dureri de cap, greață, ar putea fi timpul ca întregul grup să se retragă."

Chiar și-așa turiștii sunt tentați să exploreze Parcul Național, chiar și atunci când temperaturile depășesc limitele normale.

În 1917 în Valea morții s-au înregistrat 49 de grade celsius timp de 43 de zile consecutive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE