Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de atacuri cibernetice în Lituania, înaintea summitului NATO

Publicat de: Silviu Calangiu

Lituania a fost vizată de un val de atacuri cibernetice luni, cu o zi înainte de reuniunea liderilor statelor din NATO ce se va derula la Vilnius, au anunţat responsabili ai acestui stat baltic, informează AFP.

"La momentul la care vorbim, împotriva ţării noastre continuă un nou atac prin blocarea distribuită a serviciului" (atac de tip DDoS, distributed denial-of-service), a declarat şeful Centrului naţional pentru securitate cibernetică al Lituaniei, Liudas Alisauskas.

Un atac de tip DDoS este o încercare frauduloasă de a indisponibiliza sau bloca resursele unui calculator, inundându-le cu un trafic de internet anormal.

Atacurile cibernetice au vizat site-urile web ale municipalităţii de la Vilnius

Atacurile cibernetice au vizat site-urile web ale municipalităţii de la Vilnius, în special cel de informaţii turistice, şi o aplicaţie de transport.

Centrul naţional pentru securitate cibernetică al Lituaniei cooperează cu agenţiile de informaţii şi cu poliţia, precum şi cu parteneri străini.

Centrul a mai informat că a primit duminică un raport privind alte două atacuri cibernetice, dintre care unul privind piratarea unui post de radio regional. Funcţionarea acestuia a fost întreruptă prin dezinformări privind NATO şi Ucraina.

Operatorul de telecomunicaţii lituanian Telia a mai semnalat luni că a urmărit pe reţeaua Telegram îndemnuri la atacuri asupra mai multor instituţii şi companii publice lituaniene.

Lituania va găzdui summitul NATO marţi şi miercuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE