Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vaccinul HPV va fi compensat din toamnă, pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani și pentru băieți

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că vaccinul HPV va fi compensat din această toamnă atât pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani, cât și pentru băieții cu vârsta de până la 18 ani.

Procentul de compensare nu a fost deocamdată stabilit.

"Ea (compensarea - n.r) devine operaţională din această toamnă, probabil luna septembrie, septembrie-octombrie, va deveni operaţională. Nu e vorba doar de vaccinul HPV, e vorba şi de alte tipuri de vaccinuri de interes pentru public, cum e vaccinul gripal sau de vaccinuri pentru pacienţii cu boli cronice.

E o schimbare şi aici, totală, de sistem. În primul rând, că nu era niciun sistem pentru pacienţii cu boli cronice.

Îşi cumpărau vaccinurile şi păcat că nu sunt cei de la Asociaţia Pacienţilor cu Boli Cronice aici, să vă spună ce eforturi financiare trebuiau să facă, ca să se vaccineze.

Din această toamnă, sigur că depinde foarte mult şi de fluxurile financiare, dar vă garantez că în această toamnă vaccinul HPV va fi compensat.

Şi, ceea ce este cel mai important va fi compensat, parţial, e adevărat, şi pentru femeile între 18 şi 45 de ani şi pentru băieţi", a declarat Alexandru Rafila, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE