Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vaccinul COVID-19 în noua formulă adaptată pentru Omicron, disponibil. Lista centrelor de vaccinare

Publicat de: Euronews

Noua formulă a vaccinului COVID-19 va fi disponibilă începând de vineri, 27 ianuarie, și pentru persoanele care vor să-și administreze serul prima oară.

Potrivit Ministerului Sănătății, acest tip de vaccin era folosit, până în prezent, doar la revaccinare, pentru persoanele cărora li se administrase schema primară de vaccinare împotriva COVID-19.

„În urma deciziei Comitetului Naţional de Vaccinologie, în mod similar cu alte ţări europene, noul vaccin COVID-19 (Comirnaty Original / Omicron BA.4-5 - Pfizer BioNTech) va fi disponibil începând din 27 ianuarie şi pentru persoanele care doresc să se vaccineze pentru prima dată”, au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Vaccinul COVID-19 în noua formulă, disponibil și la medicii de familie

Vaccinul COVID-19 Cominarty Original / Omicron BA.4-5 - Pfizer BioNTech este adaptat pentru a oferi o protecţie mai largă faţă de tulpina originală şi faţă de subvariantele Omicron BA.4 şi BA.5. Acesta oferă protecţie mai ales împotriva complicaţiilor şi formelor grave ale bolii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, noul vaccin împotriva COVID-19 este disponibil la medicii de familie sau în centrele de vaccinare.

Puteți consulta aici lista centrelor de vaccinare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE