Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vaccinul booster adaptat al Pfizer împotriva COVID, autorizat de Marea Britanie

Marea Britanie a aprobat un vaccin booster împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, potrivit DPA. Cel de-al doilea vaccin "bivalent" produs de Pfizer/BioNTech ţinteşte două variante ale noului coronavirus şi folosirea sa a fost aprobată de către Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (MHRA) pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Agenţia de reglementare a confirmat sâmbătă că vaccinul îndeplineşte standardele sale de siguranţă, calitate şi eficienţă. Acest vaccin booster adaptat a fost aprobat şi în SUA dar şi în Europa, mai notează DPA.

Acest vaccin ţinteşte atât varianta originară a coronavirusului cât şi varianta Omicron care a apărut la sfârşitul anului 2021 şi urmează unui booster similar produs de Moderna şi care a primit aprobarea în luna august.

MHRA a explicat că decizia sa este bazată pe datele unui studiu clinic care a arătat că doza booster cu vaccinul bivalent produs de Pfizer/BioNTech produce un răspuns imunitar puternic atât împotriva Omicron cât şi a variantei originare a noului coronavirus.

"Sunt bucuroasă să anunţ că avem de acum un al doilea vaccin aprobat pentru programul de vaccinare britanic de toamnă. Testul clinic al vaccinului bivalent Pfizer/BioNTech a arătat un răspuns imunitar puternic împotriva variantei Omicron BA.1, precum şi împotriva tulpinii originare. Vaccinurile bivalente ne ajută să răspundem provocărilor unui virus care evoluează mereu, protejându-i pe oameni în faţa variantelor de COVID-19", a declarat Dr. June Raine, director executiv al MHRA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE