Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Elveția: Vaccinul anti-COVID Nuvaxovid, autorizat ca booster pentru adulți

Publicat de: Oana Stoica

O agenție elvețiană pentru produse terapeutice a extins autorizația temporară pentru vaccinul anti-COVID, Nuvaxovid. Anunțul a fost făcut de compania americană de biotehnologie Novavax, producătoarea vaccinului, potrivit Agerpres.

„Suntem încântați să oferim primul vaccin COVID-19 pe bază de proteine pentru a fi utilizat atât la adolescenți, cât și ca rapel la adulți în Elveția”, a declarat Stanley C. Erck, președinte și director executiv al Novavax, preluat de pe AP.

Acest vaccin este acum autorizat pentru imunizarea activă în cazul adolescenţilor cu vârste între 12 și 17 ani. De asemenea, vaccinul poate fi folosit şi ca doză booster pentru adulţii cu vârsta de la 18 ani în sus.

Compania testează eficienţa şi siguranţa vaccinului Nuvaxovid ca booster. Datele preclinice sugerează că acest vaccin induce un răspuns imunitar împotriva variantelor Omicron, inclusiv a celor de tip BA.4/5.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE