Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanța de 1 Mai începe cu vreme rece. Anunțul făcut de meteorologii ANM

Publicat de: Mirabela Vasile

Minivacanța de 1 mai începe cu vreme mai rece, dar vestea bună este că nu rămâne așa. Meteorologii au emis o informare de brumă, vânt și temperaturi scăzute, până mâine dimineață.

De duminică însă, temperaturile cresc treptat și ajung la cele normale pentru această perioadă.

Începând cu ziua de vineri, vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această perioadă, mai ales dimineața și noaptea. Altfel spus vor fi maxime între 11 și 18 grade și minime între -3 și 7 grade, bineînțeles cu valori depresiunile din Estul Transilvaniei.

Din punct de vedere al ploilor, vineri vor fi foarte puține și vremea montană și submontană, iar la noapte în partea de Vest. Referitor la vânt, se mențin intensificările de vânt în partea de Est și de Sud-Est a țării, precum și zona înaltă, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură.

Cum va fi vremea în weekend și pe 1 mai

”Pentru ziua de sâmbătă, va fi în continuare răcoare, în mare parte din țară, maxime între 14 și 19 grade și minime între 2 și 9 grade, mai scăzute în Estul Transilvaniei.

Vor fi înorări temporare în Vest și Sud-Vest, perioade cu averse și descărcări electrice, iar în zona montană înaltă precipitații mixte.

Duminică, vremea se va încălzi ușor, astfel că maximele se vor situa între 15 și 22 de grade, adică maxime specifice acestei perioade și minime în general între 3 și 10 grade. Vor fi înorări temporare, după-amiaza în zonele montane și sub-montane.

Luni, ziua de 1 Mai, vremea va fi normală, cu maxime cuprinse între 16 și 23 de grade și minime între 4 și 12 grade. Vor fi manifestări de instabilitate tot în zonele montane și sub-montane și pe alocuri în restul țării”, a declarat meteorologul ANM, Raul Ilea, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE