Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ursula von der Leyen: Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din Schengen. Haideţi să le primim în sfârşit

Ursula von der Leyen a declarat în Plenul Parlamentului European că Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din Schengen, arătând "cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările" de migranţi.

"Permiteți-mi să mulțumesc în mod special Bulgariei și României pentru că au deschis calea, prezentând cele mai bune practici atât în materie de azil, cât și de returnare.Acestea au dovedit acest lucru: Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen.Așadar, haideți să le aducem, în sfârșit, în Schengen, fără nicio altă întârziere.

Activitatea noastră privind migrația se bazează pe convingerea că unitatea este la îndemâna noastră. Un acord asupra pactului nu a fost niciodată atât de aproape. Parlamentul și Consiliul au o ocazie istorică de a-l trece peste linia de demarcație. Haideți să arătăm că Europa poate gestiona migrația în mod eficient și cu compasiune. Haideți să facem acest lucru.

Știm că migrația necesită o muncă constantă. Și nicăieri nu este mai vitală decât în lupta împotriva traficanților de persoane. Aceștia atrag oameni disperați cu minciunile lor. Și îi plasează pe rute mortale prin deșert sau pe ambarcațiuni care nu sunt potrivite pentru mare. Modul în care operează acești traficanți de persoane evoluează continuu.”, a spus Ursula von der Leyen, la discursul despre Starea Uniunii.

Ursula von der Leyen: Avem nevoie de o mai bună aplicare a legi

Totodată, aceasta a menționat că legislația UE este veche de peste douăzeci de ani și are nevoie de o actualizare urgentă

Dar legislația noastră este veche de peste douăzeci de ani și are nevoie de o actualizare urgentă. Așadar, avem nevoie de o nouă legislație și de o nouă structură de guvernanță.

Avem nevoie de o mai bună aplicare a legii, de urmărire penală și de un rol mai important pentru agențiile noastre - Europol, Eurojust și Frontex. Și trebuie să colaborăm cu partenerii noștri pentru a combate această plagă globală a traficului de persoane.

Acesta este motivul pentru care Comisia va organiza o conferință internațională privind combaterea traficului de persoane. Este timpul să punem capăt acestei afaceri criminale și lipsite de scrupule", a afirmat Von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, în care şi-a prezentat bilanţul mandatului în fruntea executivului comunitar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE