Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu și Ursula von der Leyen, întâlnire față-n față, la Atena. Implementarea PNRR și Schengen, printre temele de discuție

Premierul Marcel Ciolacu a avut, luni, la Atena, o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cei doi au vorbit despre provocările de securitate ale României la Marea Neagră, eforturile făcute de ţara noastră în contextul războiului din Ucraina, implementarea PNRR şi aderarea la spaţiul Schengen.

Atât premierul României, cât și Ursula von der Leyen au avut postări în online despre această întrevedere.

„Am prezentat situaţia actuală la frontierele ţării noastre şi am susţinut necesitatea unui sprijin financiar suplimentar pentru România în contextul actual care necesită accelerarea dezvoltării infrastructurii. De asemenea, am subliniat evoluţiile în ceea ce priveşte implementarea PNRR, respectiv anumite jaloane cu măsuri fiscal bugetare din acest plan negociate de fostele guverne de dreapta, precum şi situaţia finanţelor publice şi intenţia Guvernului de a păstra deficitul în limite rezonabile fără a afecta economia şi populaţia. În plus, am solicitat doamnei președinte a Comisiei Europene intensificarea eforturilor comune pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Ursula von der Leyen a postat pe Twitter, unde a menționat, printre altele, că s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu și că au discutat despre Schengen.

„Am subliniat, din nou, că sprijin pe deplin aderarea României la spațiul Schengen”, a scris aceasta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE