Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, după incidentele violente de la mare: ”Trebuie toleranță zero, față de toți așa-zișii bombardieri”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, la începutul unei ședințe de Guvern de vineri, despre scandalurile recente de la malul Mării Negre, când mai multe persoane au fost implicate în conflicte cu jandarmii și salvamarii.

”Pentru că începe weekendul și, probabil, stațiunile de pe litoral vor fi pline de turiști, vreau să fac un apel către forțele de ordine: să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege și ordine.

Trebuie toleranță 0 față de toți așa-zișii bombardieri, care fac scandal și confundă plajele și drepturile cetățenești cu maidanul. Polițiștii și jandarmii au toată susținerea mea, a întregului Guvern și a tuturor oamenilor de bun simț din această țară”, a spus premierul României.

Incidente violente la Eforie și Costinești

Declarația premierului vine în contextul în care săptămâna aceasta, la Costinești, un conflict între două grupuri de turiști, s-a transformat într-o încăierare între agresori, polițiști și jandarmi.

În imagini se vede cum un jandarm lovește un turist, în timp ce mai mulți bărbați sunt încătușați chiar pe plajă.

De asemenea, la Eforie, un bărbat a aruncat cu piatra într-un salvamar aflat pe skijet, și ulterior s-a iscat o altercație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE