Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bătaia de la Costinești. Patru dintre cei șase scandalagii au fost reținuți după ce au agresat polițiști și jandarmi

Patru dintre șase persoane implicate în bătaia din Costinești au fost reținute pentru 24 de ore. Bărbații sunt acuzați de loviri sau alte violențe, precum și de tulburarea ordinii și liniștii publice.

”La data de 16 august a.c., polițiști din cadrul Poliție stațiunii Costinești au reținut, pentru 24 de ore, 4 bărbați, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Persoanele în cauză urmează a fi conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.

Cei patru bărbați urmează să fie prezentați joi Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă.

Știrea inițială:

La Eforie, un bărbat a aruncat cu piatra într-un salvamar aflat pe skijet, și ulterior s-a iscat o altercație. Iar la Costinești, câțiva bărbați au fost încătușați pe plajă după ce s-au bătut cu jandarmii.

Mai mulți turiști s-au revoltat că nu sunt lăsați să intre în mare, deși era arborat steagul roșu.

Turiștii s-au certat cu salvamarii, la Eforie

În cazul incidentului de la Eforie, conflictul a început după ce un turist a aruncat cu o piatră într-un salvamar aflat pe skijet. În momentul în care salvamarul s-a apropiat de el, mai mulți bărbați au sărit la bătaie. În altercație au intervenit mai multe femei, dar și colegii salvamarului veniți să-l ajute.

În imaginile filmate pe plajă se vede cum cele două grupuri își împart pumni și picioare.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În urma conflictului, două persoane au fost transportate la spital.

Scandalul a avut loc în contextul în care în ultimele zile şase oameni au murit înecaţi. Șeful salvamarilor susține că a fost nevoie să cheme poliția pentru ca turiștii care le ignoră avertismentele să poată fi ținuți la mal.

Incident și la Costinești, între turiști și jandarmi

La Costinești, un conflict între două grupuri de turiști, s-a transformat într-o încăierare între agresori, polițiști și jandarmi.

În imagini se vede cum un jandarm lovește un turist, în timp ce mai mulți bărbați sunt încătușați chiar pe plajă. Polițiștii anunță că au intervenit după ce au fost anunțați că doi tineri au fost bătuți de 6 indivizi necunoscuți.

La apariția polițiștilor și jandarmilor, totul s-a transformat într-o bătaie generală. După ce aceste imagini au devenit publice, gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța a reacționat, printr-un comunicat, spunând că va „examina atent” imaginile cu bătaia de pe plajă și „vor fi verificate toate aspectele legate de modul de intervenție”.

Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală

”Polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, la data de 15 august a.c., în jurul orei 14.15, de doi bărbați, de 19 ani, respectiv 23 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresați fizic, de mai multe persoane necunoscute.

Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, care au identificat persoanele bănuite, respectiv 6 bărbați.

Aceștia au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști și jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.”, se arată într-un comunicat al autorităților, potrivit replicaonline.ro.

Pe de altă parte, Poliția anunță că cei 6 agresori s-au ales cu dosare penale pentru ultraj și lovire. În ultimele zile, au apărut mai multe conflicte între salvamari și turiștii care se aventurează în mare deși, pe plajă, este arborat steagul roșu.

Anunțul făcut de Europol după incidentul din Costinești

”Câțiva smardoi s-au simțit prinși în aglomerația de pe faleza din Costinești și au început să își care reciproc pumni și picioare. În apropiere erau două patrule de poliție a căror prezență a fost solicitată de larma turiștilor.

Doar că, în stilul specific românesc, cei care se luaseră la bătaie au uitat brusc de conflictul dintre ei și și-au îndreptat atenția asupra polițiștilor și jandarmilor.

De la lovituri corp la corp și până la înjurături cu trimiteri către origini sau morți, pe cei implicați în conflict, aflați într-o stare avansată de ebrietate îi veți vedea mâine la televizor spunând că sunt victime.

Se poate observa că înregistrarea este realizată după începerea conflictului în condițiile în care deja se folosise aparat-ul iritant lacrimogen, iar unul dintre jandarmi avea uniformă sfâșiată”, a scris Europol pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE