Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Uniunea Europeană a aprobat un program german de energie regenerabilă în valoare de 28 de miliarde de euro

UE a aprobat programul german de energie regenerabilă în valoare de 28 de miliarde de euro. Această politică are ca scop extinderea rapidă a utilizării energiei eoliene și solare.

Programul este conceput pentru a îndeplini obiectivul Germaniei de a produce 80% din energia electrică din surse regenerabile până în 2030. Această schemă este valabilă până în 2026.

Schema este „necesară și adecvată”

Comisia Europeană susține că schema este „necesară și adecvată” pentru a promova energia regenerabilă și pentru a reduce emisiile de căldură pe planetă.

„Schema germană de sprijin pentru energia regenerabilă din 2023 va contribui la decarbonizarea în continuare a producției de energie electrică”, a declarat Margrethe Vestager, șefa Comisiei Europene pentru politica în domeniul concurenței, potrivit Euronews.

Cum funcționează schema de energie regenerabilă din Germania?

Sistemul plătește o primă producătorilor de energie regenerabilă, în plus față de prețul de piață pe care îl primesc pentru vânzarea energiei. Micii producători pot beneficia de un tarif de introducere a energiei electrice, care asigură un preț garantat pentru energia electrică produsă.

Extinderea producției de energie curată va fi esențială pentru îndeplinirea obiectivului Germaniei de a elimina emisiile nete de gaze cu efect de seră până în 2045. De asemenea, va umple parțial deficitul de aprovizionare cu energie cauzat de întreruperea de către Rusia a celei mai mari părți a gazelor pe care le trimite în Europa în acest an. Germania era foarte dependentă de gazul rusesc.

Pentru a evita compensarea de două ori a companiilor, Germania va elimina, de asemenea, treptat, până în 2027, sprijinul existent pentru producătorii de energie regenerabilă în perioadele de prețuri negative ale energiei electrice.

Comisia a declarat că sprijinul acordat de Berlin pentru energia regenerabilă a fost limitat la „minimul necesar” și a inclus măsuri de protecție pentru a minimiza denaturarea concurenței.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE