Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania se pregătește pentru o posibilă aprofundare a crizei energetice. Unele orașe și-au stabilit propriile restricții

Germania se pregătește pentru o posibilă aprofundare a crizei energetice, asta după ce Rusia a redus livrările de gaze naturale către țările Uniunii Europene.

Germania este cel mai mare importator de gaz rusesc de pe teritoriul UE și este, probabil, țara care va fi cel mai afectată de adâncirea crizei energetice.

Totuși, Guvernul Federal al Germaniei nu a stabilit nicio restricție obligatorie de reducere a consumului de energie.

Unele orașe și-au stabilit propriile restricții

Unele orașe și-au stabilit propriile restricții. De exemplu, nu iluminează anumite clădiri publice sau reduc cantitatea de gaze pentru încălzirea dușurilor din băile publice, dar este evident că acestea sunt restricții minore, nimic major la momentul de față, dar situația s-ar putea schimba dacă se va adânci criza gazelor, iar cantitatea de gaze nu va mai fi suficientă.

Guvernul ar putea analiza pentru care sectoare din industrie să se mențină alimentarea cu gaze și pentru care să se reducă, dar nu este ceva care să se întâmple acum, ci este mai degrabă un eventual plan pentru viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE