Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania va plafona prețurile la energie. De când se aplică măsura

Germania va plafona prețurile energiei începând cu 2023, anunță guvernul de la Berlin. Plafonarea în cazul gazelor naturale va fi aplicată de la 1 ianuarie pentru companiile mari și de la 1 martie pentru gospodării și IMM-uri.

În ceea ce privește energia electrică, mecanismul de limitare a prețurilor va fi valabil de la începutul anului viitor. Măsurile sunt parte a planului în domeniul energiei anunțat recent de cancelarul Olaf Scholz. Valoarea totală a acestuia este de 200 de miliarde de euro.

Pe de altă parte, ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner a respins ideea unor noi împrumuturi comune la nivelul Uniunii Europene, ca o modalitate pentru a răspunde la criza energetică prin care trece blocul comunitar, apreciind că este mai ieftin pentru statele membre individuale să se împrumute singure.

"Avantajul financiar pe care mizau odată Comisia şi multe state membre, în vederea unor datorii comune europene, spre deosebire de emiterea de datorii pe baze naţionale, nu mai există", a declarat Christian Lindner într-un interviu pentru Financial Times, citat de Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE