Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UNICEF lansează o alertă roșie la nivel mondial. Milioane de copii nu beneficiază de vaccinuri

Organizația Națiunilor Unite a emis o alertă roșie la nivel mondial în ceea ce privește vaccinarea, afirmând că milioane de copii nu beneficiază de vaccinurile care ar putea salva vieți. Cauzele ar fi perturbările provocate de pandemie și scepticismul care a apărut ulterior, în mare parte alimentat de campaniile de dezinformare Covid.

Raportul UNICEF "Starea copiilor din lume" avertizează că sunt necesare acțiuni urgente.

În ultimii trei ani, mai mult de un deceniu de câștiguri obținute cu greu în ceea ce privește imunizarea de rutină a copiilor au fost erodate.

-Catherine Russell, directorul executiv al UNICEF

"Încrederea în vaccinuri pare să se diminueze în multe țări. Deși încrederea în vaccinuri este departe de a fi cel mai important factor determinant al cererii de vaccinuri în majoritatea comunităților, creșterea aparentă a ezitărilor nu poate fi ignorată", a declarat Catherine Russell, directorul executiv al UNICEF, potrivit Euronews.

1 din 5 copii nu este vaccinat

Raportul precizează că, din 2010 până în 2021, numărul copiilor din lume care nu au primit niciun vaccin împotriva bolilor copilăriei a crescut de la 15,4 milioane la 18,2 milioane, ceea ce înseamnă că 1 din 5 copii nu este vaccinat, lăsându-i fără protecție împotriva rujeolei și a altor infecții mortale.

UNICEF estimează că vaccinurile salvează 4,4 milioane de vieți în fiecare an.

Raportul indică faptul că, între 2019 și 2021, 67 de milioane de copii nu au primit niciun vaccin sau au primit doar câteva vaccinuri.

Acest lucru a provocat, de exemplu, o dublare a cazurilor de rujeolă între 2021 și 2022 și o agravare anuală de 16% a cazurilor de poliomielită, care ar fi putut fi prevenite cu ajutorul vaccinurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE