Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ungaria riscă sancțiuni UE pentru prețurile discriminatorii la combustibili

Comisia Europeană vrea să sancționeze Ungaria pentru prețurile discriminatorii ale combustibililor.

Bruxelles-ul a deschis astfel o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor de către Budapesta. Și asta pentru că încalcă regulile pieții unice europene după ce a decis ca deținătorii autovehiculelor cu numere maghiare să plătească mai puțin la pompă față de cei cu mașini din afara Ungariei.

„Vehiculele cu numere de înmatriculare maghiare, inclusiv tractoarele şi utilajele agricole cu acte maghiare, au dreptul la preţuri oficiale la combustibil mai mici cu 60 până la 70%. În schimb, toate celelalte vehicule cu număr de înmatriculare străin nu pot beneficia de aceste preţuri reduse”, subliniază Executivul comunitar.

Comisia a trimis către guvernul maghiar o scrisoare de punere în întârziere, iar Budapesta are acum la dispoziție două luni pentru a remedia situația.

În caz contrar, Comisia poate decide să trimită Ungariei un aviz motivat. În lipsa unui răspuns la avizul motivat sau în cazul în care observaţiile prezentate în răspuns nu sunt satisfăcătoare, Comisia poate decide să treacă la etapa următoare a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor şi să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE