Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Ungaria declară stare de urgenţă energetică. Budapesta a anuțat un plan de șapte măsuri

De Sabina Dumitru  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ungaria a declarat stare de urgență energetică și a interzis exporturile de combustibili, potrivit Agerpres, care citează agenția de presă maghiară MTI.

Este vorba de un plan de șapte măsuri, care include și creșterea producției interne de gaze și care intră în vigoare la 1 august. Șeful de cabinet al premierului Ungariei a subliniat că decizia urmărește să protejeze familiie maghiare, dar şi resursele energetice ale ţării. Totul, după ce prețurile energiei au crescut pe fondul războiului din Ucraina. La rândul său, ministrul Apărării de la Budapesta, a anunţat pe Facebook faptul că a ordonat creşterea stării de pregătire a forţelor armate

„Ne confruntăm cu provocări de securitate fără precedent, ca războiul din imediata vecinătate a Ungariei şi migranţi ilegali violenţi asediind frontiera”, a scris ministrul pe Facebook.

Acesta a menţionat că este vorba de provocări în faţa cărora au luat măsuri şi alte state din Europa, între care Regatul Unit, care a anunţat mobilizarea forţelor armate, Slovacia, care a declarat stare de urgenţă, şi Polonia, care îşi creşte de asemenea nivelul de pregătire militară.

„Şi noi trebuie să fim înarmaţi şi pregătiţi”, a subliniat Kristof Szalay-Bobrovniczky, explicând că în următoarele săptămâni şi luni militarii ungari vor fi implicaţi într-un număr sporit de exerciţii pe teritoriul ţării, procesul de instruire va fi accelerat şi vor fi mobilizaţi mai mulţi rezervişti.

Distribuie

Taguri