Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Un ziar care a bătut ca o inimă pentru sportul românesc”. Prima zi fără Gazeta Sporturilor tipărită. Răzvan Luțac, jurnalist GSP: „E ceva de neimaginat pentru noi”

După 99 de ani, Gazeta Sporturilor a închis ediția tipărită. Miercuri, 1 noiembrie 2023, a fost ultima zi de apariție a ziarului. Răzvan Luțac, jurnalist GSP, a vorbit la Vocile care contează despre ce semnifică acest lucru pentru el, colegii lui și nu numai.

„Eram ieri, în jurul prânzului, veneam de la masă și mi-am văzut colegii citind un e-mail”

Gazeta Sporturilor era ultima publicație de sport din România care avea și ediție tipărită, iar în 2024 ziarul ar fi împlinit 100 de ani de existență neîntreruptă.

Răzvan Luțac, jurnalist GSP: „Pentru mine înseamnă jumătate de viață. Pentru mult mai mulți dintre colegii mei înseamnă chiar mai mult de atât. Sunt oameni care sunt de 30 de ani la Gazeta Sporturilor, este ceva de neimaginat pentru noi. Mai mult decât atât, modul abrupt în care s-a petrecut totul este, la fel, greu de priceput pentru oricine”.

 „Eram ieri, în jurul prânzului, veneam de la masă și mi-am văzut colegii citind un e-mail în care se anunța că – gata! – a fost ultima ediție a unui ziar care a fost fondat acum peste 99 de ani, care mai avea câteva luni și împlinea suta de ani”.

„Normal, e de neînțeles pentru noi brutalitatea cu care s-a realizat această întrerupere a apariției”.

Ce conține ultima ediție printată a Gazetei Sporturilor: „Pentru că Gazeta tipărită a fost închisă peste noapte, jurnaliștii și cititorii nu au mai apucat să-și ia la revedere”

Răzvan Luțac, jurnalist GSP: „E un mesaj pentru oamenii pe care i-ați găsit și voi azi dimineață căutând ziarul la prima oră, acei domni din Militari... Să știți că ne-am emoționat foarte tare azi în redacție când încercam să facem ultimele pagini și vedeam oameni la voi, la Euronews, spunând că n-are cum să nu mai apară Gazeta Sporturilor mâine, că e de neconceput așa ceva...”.

„Ziarul conține 17 pagini, sunt reacții din lumea sportului, sunt reacțiile celor care au lucrat aici în ultimele decenii (...), pentru că majoritatea celor de la GSP lucrează aici din anii 2000, unii și din anii '90 sigur, (...) cei mai mulți sunt aici de peste 15 ani, cazul meu, eu sunt de aproape 15 ani la Gazeta Sporturilor. Mi-am petrecut la ziarul ăsta jumătate din viață, dar sunt oameni mult, mult mai vechi decât mine la Gazetă”. 

Avem 99 de ani de istorie, 319 medalii olimpice, 3 regi, 10 președinți și un ziar care a bătut ca o inimă pentru sportul românesc. 1924-2023, vă mulțumim și vă iubim” – este mesajul de pe prima pagină a ultimei ediții printate a Gazetei Sporturilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE