Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un ucrainean a încercat să introducă ilegal 20 de tone de substanțe inflamabile în țară, prin vama Giurgiu

Un ucrainean a fost prins la vama Giurgiu în timp ce încerca să introducă ilegal în țară 20 de tone de substanțe inflamabile.

Bărbatul de 30 de ani avea în autocamion spray-uri cu gaz butan, isobutan și propan, dar și mai multe recipiente cu acetonă.

Valoarea substanțelor

Potrivit polițiștilor de frontieră, substanțele în valoare de aproape 2,5 milioane de lei au fost confiscate și duse într-un depozit autorizat.

"La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Renault, un cetățean ucrainean în vârstă de 30 ani, care transporta, conform documentelor prezentate, substanțe inflamabile.

Cu ocazia efectuării controlului, în baza unei acțiuni comune cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu-Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, poliţiştii de frontieră au descoperit 20 tone de substanţe inflamabile constând în flacoane tip spray ce conțin gaz butan, isobutane și propane, precum și mai multe recipiente tip butoi cu acetonă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că transportul nu îndeplinea prevederile legale.

Întreaga cantitate de substanțe, în valoare de aproximativ 2.500.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii din cadrul SAESP IPJ Giurgiu și introdusă într-un depozit autorizat", potrivit comunicatului dat de Poliția de Frontieră.

Șoferul ucrainean s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de transport și tranzit de substanțe periculoase cu încălcarea prevederilor legale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE