Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un român aflat în vacanță în Lefkada a murit înecat, după ce nu a respectat avertismentul salvamarilor

Un român s-a înecat în mare, pe o plajă din insula Lefkada din Grecia. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a ignorat avertismentele de a nu intra în mare și a fost înghițit de valurile uriașe. Soția sa a fost scoasă din apă de un salvamar, relatează publicația elenă Protothema.gr.

Incidentul șocant a avut loc, sâmbătă, în apropierea plajei Kathisma din Lefkada. Portalul ilefkada scrie că soții din România nu au ținut cont de avertismentele salvamarilor de a nu intra în mare din cauza valurilor mari provocate de vremea rea.

Românul, în vârstă de 50 de ani, și-a pierdut viața, în timp ce soția sa a fost adusă la mal de un salvamar.

Presa elenă a obținut imagini surprinse în momentul în care salvatorii au înfruntat curenții pentru a recupera turiștii care s-au aventurat în mare.

Instructor de alpinism, mort pe Muntele Olimp

Potrivit Greekreporter, nu mai puțin de 22 de pompieri au intervenit în centrul Greciei pentru a salva un instructor de canyoning care a căzut într-o prăpastie și a fost luat de apele unui pârâu, în timp ce îndruma o echipă de 11 alpiniști pe Muntele Olimp, în apropiere de satul Litochoron.

Inundații puternice în Salonic din cauza ploilor torențiale

Orașul Salonic, o destinație de vacanță preferată de mii de români, a fost lovit de o furtună puternică. Mai multe locuințe și străzi au fost inundate în urma ploilor torențiale. Meterologii eleni spun că majoritatea regiunilor țării sunt afectate de vremea extremă.

De asemenea, mai multe drumuri au fost invadate de ape, iar unii dintre șoferi au fost surprinși de șuvoaie.

Potrivit presei elene, ploile torențiale au provocat inclusiv pene de curent în mai multe cartiere din orașul Salonic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE