Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un procuror special cere inculparea lui Hunter Biden, acuzat de achiziții de arme de foc, deși avea interdicție

Procurorul special care îl anchetează pe Hunter Biden, fiul preşedintelui american, a anunțat că-l va inculpa pentru deţinere ilegală de armă de foc.

Potrivit documentelor judiciare, procurorul va cere unui mare juriu emiterea unei inculpări în acest dosar.

Dosarul a fost depus într-un caz de posesie de arme de foc în care Hunter Biden a fost acuzat că deținea o armă în timp ce era consumator de droguri, deși procurorii nu au precizat exact care sunt acuzațiile pe care le vor cere. De asemenea, el a fost investigat de procurorii federali pentru afacerile sale, potrivit AP.

Procurorii sub conducerea procurorului federal pentru Delaware, David Weiss, numit recent consilier special în acest caz, au declarat că se așteaptă la o punere sub acuzare înainte de 29 septembrie.

Ce spun avocații lui Hunter

Avocații lui Hunter Biden au susținut, însă, că procurorii nu au voie să depună acuzații suplimentare în baza unui acord la care cele două părți au ajuns anterior în cazul armelor de foc. Acesta conține o clauză de imunitate împotriva urmăririi penale federale pentru alte posibile infracțiuni. Avocatul apărării, Abbe Lowell, a declarat că Hunter Biden a respectat termenii înțelegerii.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, este acuzat de fraudă fiscală şi de achiziţia unei arme de foc, ceea ce legea îi interzicea fiind dependent de droguri. Fiul preşedintelui ajunsese la un acord iniţial cu procurorul de a pleda vinovat, ceea ce i-ar fi permis probabil să evite un proces stânjenitor şi închisoarea. Însă, ulterior, o judecătoare a pus la îndoială validitatea înţelegerii, care a fost anulată.

Procurorul care intenționează să-l pună sub acuzare pe Hunter Biden a fost numit procuror federal, în trecut, de către fostul președinte, Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE