Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fiul lui Joe Biden a încheiat o înțelegere cu procurorii și va pleda vinovat în procesele în care este inculpat

Hunter Biden (53 de ani), fiul președintelui american Joe Biden, a ajuns la o înțelegere cu procurorii din statul Delaware și își va recunoaște vinovăția în două procese în care este judecat. Acesta se confruntă cu o acuzație legată de evaziune fiscală și cu alta în care a deținut ilegal o armă de foc.

Hunter Biden, care are aceste probleme de cinci ani, a recunoscut că era consumator de droguri atunci. Conform înțelegerii, el a fost de acord să urmeze un tratament prin care să scape de dependența de droguri și să fie monitorizat. În baza acestui acord cu Departamentul de Justiție, el ar urma să scape de închisoare.

Actul semnat se numește "acord de diversiune" și este un program de asistență pentru remedierea comportamentului care a dus la inculpare. Însă această înțelegere cu procurorii trebuie aprobată și de un judecător.

Hunter Biden a acceptat să pledeze vinovat în cele două procese care îl vizează

"Hunter consideră că este important să-și asume responsabilitatea pentru greșelile pe care le-a făcut în timpul unei perioade de tulburări și de dependență din viața lui. Abia așteaptă să-și continue recuperarea și să meargă mai departe", a declarat avocatul lui Biden, Christopher Clark, citat de CNN.

Hunter Biden este primul fiu de președinte american în exercițiu care este inculpat. Cel care a început investigațiile împotriva lui a fost David Weiss, un procuror din Delaware care a fost numit de Donald Trump.

Weiss a descoperit, prima dată, niște încălcări ale legilor în ceea ce privește plata impozitelor din afacerile pe care Hunter Biden le avea cu China, potrivit Reuters. El a fost acuzat și de spălare de bani în acest caz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE