Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un oraș din Thailanda, invadat de 2500 maimuțe. Animalele atacă locuitorii și le fură mâncarea din case

Un oraș din Thailanda a fost invadat de maimuțe. Animalele au stârnit furia locuitorilor după ce au atacat mai mulți oameni. Autoritățile responsabile de protecția faunei sălbatice au demarat un plan de a le aduna de pe străzi.

Autoritățile au reușit să prindă în ultima săptămână doar 37 de maimuțe, din cele aproximativ 2500 aflate în oraș. Locuitorii sunt nemulțumiți deoarece animalele îi atacă și le fură mâncarea din case.

Autoritățile au prins în ultima săptămână doar 37 de maimuțe

Athapol Charoenshunsa, director general al Departamentului Parcurilor Naționale: Îmi pare rău de lucrurile care s-au întâmplat. Nu vreau ca oamenii să fie nevoiți să rănească maimuțele și nu vreau ca maimuțele să fie nevoite să rănească oamenii.

Oficialii au declarat că nu vor putea aduna toate exemplarele din oraș, însă maimuțele agresive vor fi mutate în unități speciale pentru animalele sălbatice. Lipsa surselor naturale de hrană le determină pe maimuțe să caute mâncare oriunde pot, inclusiv în casele oamenilor.

Maimuțele sunt considerate de mult timp un simbol al provinciei

Athapol Charoenshunsa, director general al Departamentului Parcurilor Naționale: La începutul lunii mai va începe faza a doua a operațiunii. Vom solicita un buget pentru a construi o incintă care ar putea adăposti mii de maimuțe și vom pune astfel capăt problemei din Lopburi.

Maimuțele sunt considerate de mult timp un simbol al provinciei situată la aproximativ 140 de kilometri nord de Bangkok, și reprezintă o atracție turistică importantă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE