Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul dedicat maimuțelor în Thailanda, o modalitate a localnicilor de a-și arăta recunoștința

Miile de maimuțe care locuiesc într-un oraș din centrul Thailandei au un festival dedicat, organizat anual chiar la așa-zisul Templu al Maimuțelor, care datează din secolul al XIII-lea. Oamenii pregătesc un ospăț special pentru maimuțe și le servesc masa în semn de mulțumire pentru că atrag turiștii în provincia lor.

Promovarea turismului

Localnicii au pregătit un adevărat festin vegetarian pentru maimuțele macac. Animalele participă la Festivalul dedicat lor în orașul Lopburi, din centrul Thailandei. Maimuțele sunt privite ca un simbol al provinciei, situată la aproximativ 150 de kilometri nord de Bangkok. Turiștii și localnicii se adună în fiecare an să le vadă, aliniate în fața templului din centrul orașului, în timp ce voluntarii le oferă mâncare.

„Acest festival de sărbătoare a maimuțelor este un eveniment de succes care ajută la promovarea turismului din Lopburi în rândul turiștilor internaționali în fiecare an,” a declarat Yongyuth Kitwatanusont, fondatorul festivalului.

Localnicii spun că în orașul Lopburi locuiesc aproape 4.000 de maimuțe, ceea ce arată că animalele și oamenii pot trăi în armonie. Și într-adevăr maimuțele se simt ca la ele acasă, fiind foarte prietenoase și cu turiștii.

Magnet pentru turiști

„Nu eram îngrijorat, dar când oamenii le dau de mâncare maimuțelor, sunt puțin neliniștite și e puțin haos. Se bat între ele. Trebuie să avem grijă cu ele, mai bine le lăsăm să mănânce,” a explicat Carlos Rodway, turist.

„Era o maimuță pe spatele meu în timp ce încercam să-mi fac un selfie. Mi-a luat ochelarii de soare de pe față și a fugit în vârful unui stâlp de iluminat, și a încercat să-i mănânce dar apoi i-am luat înapoi până la urmă pentru că și-a dat seama că nu îi poate mânca,” a spus Ayisha Bhatt, profesoară. 

Localnicii organizează festivalul pentru a-și arăta recunoștința față de maimuțele care sunt un adevărat magnet pentru turiști. Tema din acest an a fost „maimuțe care hrănesc maimuțe”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE