Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O milionară transgen a cumpărat concursul de frumuseţe Miss Univers, cu 20 de milioane de dolari

Anne Jakkapong Jakrajutatip, o femeie de afaceri thailandeză transgen, a cumpărat cu 20 de milioane de dolari societatea organizatoare a concursului Miss Univers, deţinută anterior de Donald Trump, a anunţat compania într-un comunicat, transmite AFP, citată de Agerpres.

Vedeta TV thailandeză şi apărătoare a drepturilor persoanelor LGBTQ+, "Anne JKN" este prima femeie aflată la conducerea celebrului concurs de frumuseţe.

Ea conduce grupul media JKN Global şi este cunoscută în ţara sa drept gazda versiunii thailandeze a "Project Runway", un reality show din domeniul modei.

JKN Global Group deţine drepturile de distribuţie pentru documentare străine, producţii TV şi reality show-uri în Thailanda.

Averea sa este estimată la 170 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Ea şi-a exprimat speranţa că această preluare a Miss Universe Organization (MUO) va consolida imaginea Thailandei în străinătate.

„Sper că va servi puterii de influenţă a Thailandei şi va atrage mai mulţi turişti în ţara noastră", a declarat ea reporterilor la Bangkok.

Această iniţiativă reprezintă o "adăugire solidă şi strategică" la portofoliul companiei sale, a adăugat ea.

Într-o postare pe Facebook, ea a mulţumit fanilor concursului pentru dragostea şi sprijinul lor.

„Noi căutăm nu doar să continuăm moştenirea concursului oferind o platformă pentru persoanele pasionate din diverse medii, culturi şi tradiţii, ci şi să dezvoltăm brandul pentru următoarea generaţie", a declarat Anne Jakkapong Jakrajutatip într-un comunicat.

Concursul Miss Universe

Concursul se desfăşoară de 71 de ani, iar următoarea ediţie se va desfăşura la New Orleans, Statele Unite, în luna ianuarie a anului viitor. Competiţia este difuzată în 165 de ţări.

IMG a deţinut MUO din 2015, după ce a cumpărat-o de la omul de afaceri şi fostul preşedinte american Donald Trump, care a fost propritarul acesteia începând din 1996.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE